Doe een gift

Les boucles ardennaises: een sportief evenement ten bate van het Alzheimeronderzoek

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Les boucles ardennaises: een sportief evenement ten bate van het Alzheimeronderzoek

Op zaterdag 1 juni belichten les boucles ardennaises (de Ardense Lussen) het hart van de Ardennen als toneel voor een sportief evenement, of u nu kiest voor een parcours (10, 21 of 42 km) of een wandeling (10 km). Dit alles wordt georganiseerd ten bate van het Alzheimeronderzoek.

De voorgestelde routes, die door het bos slingeren en langs boerderijen leiden, zijn zorgvuldig ontworpen om de prachtige Ardense landschappen en de vallei van de Ourthe te verkennen.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

📆 Zaterdag 1 juni, vertrek tussen 8.30 en 11.00 uur, afhankelijk van de gekozen route.

📍  Locatie: Sportcomplex van La Roche-en-Ardenne

👛 Vanaf 13 euro

🚶‍♀️ Afstanden: 10 km (parcours voor wandelaars), 21 km (Half-Marathon Trail) of 42 km (Marathon Trail)

🎫 Inschrijving

Dit jaar slaat het evenement de handen ineen met onze Stichting om fondsen te werven voor onderzoek en de aandacht te vestigen op de ziekte van Alzheimer, die nu de voornaamste doodsoorzaak in België is. Joost Martens, directeur van de Stichting, benadrukt het belang van bewustwording rond dementie: “Ondanks de alarmerende prevalentie lijkt er nog steeds een taboe te rusten op deze ziekte.”

De initiatiefnemer van de Ardense Lussen, Laurent, wordt geprezen voor zijn bijdrage aan het aanpakken van dit gezondheidsprobleem. Bij inschrijving is er een t-shirt te koop waarvan de opbrengst naar Alzheimeronderzoek gaat. Daarnaast is er een platform opgezet waar deelnemers hun actiepagina kunnen creëren en vrienden en familie kunnen vragen hun uitdaging te sponsoren ten bate van Alzheimeronderzoek.

De Ardense Lussen dagen niet alleen uit op sportief gebied maar roepen ook op tot solidariteit! Voor meer informatie en inschrijving, bezoek de Ardense Lussen-website.

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Numéro d’identification du registre national:

Vous le trouverez à l’arrière de votre carte d’identité. Il se compose de 11 chiffres dont les six premiers correspondent à votre date de naissance.

Numéro de donateur:

Votre numéro de donateur figure sur l’ensemble des courriers qui vous sont adressés, à droite , au-dessus de vos noms et adresse.

Nationaal nummer:

U vindt het op de achterkant van uw identiteitskaart. Het bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers overeenkomen met uw omgekeerde geboortedatum.

Donateursnummer:

Uw donateursnummer staat op al onze briefwisseling, rechts bovenaan uw naam en adres.

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!