Doe een gift

Onderzoek en gesteunde projecten

Stop Alzheimer: de belangrijkste financiële steun voor Alzheimeronderzoek in België sinds 1995

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Stop Alzheimer: de belangrijkste financiële steun voor Alzheimeronderzoek in België sinds 1995

Stop Alzheimer speelt sinds 1995 een sleutelrol in België door fundamenteel, klinisch en psychosociaal onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en verwante aandoeningen te financieren. Tot op heden is er nog geen doeltreffende behandeling gevonden om deze verwoestende ziekten te bestrijden. Echter, dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs is er de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt.

In totaal heeft Stop Alzheimer 229 onderzoeksprojecten gesteund die tot doel hebben ons meer inzicht te geven in de ziekte, nieuwe therapeutische doelwitten te identificeren, de mogelijkheden voor vroegtijdige diagnose te verbeteren en innovatieve zorgstrategieën te ontwikkelen om de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren.

Ontdek de projecten die we dankzij u hebben gesteund

Steun de strijd tegen Alzheimer in België – Doneer nu

In België treft de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie één persoon op vijf en zelfs één op drie de vrouwen. Helaas is er nog steeds geen doeltreffende behandeling. Geconfronteerd met deze realiteit is onderzoek de enige juiste aanpak.
Daarom is uw steun zo cruciaal. Stop Alzheimer is de belangrijkste financieringsbron voor onderzoek naar Alzheimer in België, maar bij gebrek aan subsidies zijn we volledig afhankelijk van uw vrijgevigheid.

Steun ons in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer door nu te doneren. Samen kunnen we Alzheimer stoppen.

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!