Doe een gift

Meer over de stichting

Stop Alzheimer in België: belangrijkste financiële steun voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en verwante aandoeningen

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Stichting Alzheimer Onderzoek - Stop Alzheimer

Stop Alzheimer, een stichting van openbaar nut, speelt sinds 1995 een sleutelrol in België door fundamenteel, klinisch en psychosociaal onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en verwante aandoeningen te financieren. In tegenstelling tot andere organisaties ontvangt onze vereniging geen overheidssubsidies en is ze volledig afhankelijk van de vrijgevigheid van onze donateurs.

Tot op heden heeft Stop Alzheimer in totaal € 32,6 miljoen toegekend aan 250 onderzoeksprojecten gewijd aan Alzheimeronderzoek. Onze strenge selectiecriteria zorgen ervoor dat elke donatie optimaal wordt gebruikt.

De gesteunde projecten, geselecteerd door onze wetenschappelijke adviesraad in samenwerking met internationale experts, zijn gericht op het verkrijgen van meer inzicht in de ziekte, het identificeren van nieuwe therapeutische doelen, het verbeteren van de capaciteit voor vroegtijdige diagnose en het ontwikkelen van nieuwe zorgstrategieën om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.

Steun de strijd tegen Alzheimer in België – Doneer nu

In België treft de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie één persoon op vijf en zelfs één op drie de vrouwen. Helaas is er nog steeds geen doeltreffende behandeling. Geconfronteerd met deze realiteit is onderzoek de enige juiste aanpak.
Daarom is uw steun zo cruciaal. Stop Alzheimer is de belangrijkste financieringsbron voor onderzoek naar Alzheimer in België, maar bij gebrek aan subsidies zijn we volledig afhankelijk van uw vrijgevigheid.

Steun ons in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer door nu te doneren. Samen kunnen we Alzheimer stoppen.

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Numéro d’identification du registre national:

Vous le trouverez à l’arrière de votre carte d’identité. Il se compose de 11 chiffres dont les six premiers correspondent à votre date de naissance.

Numéro de donateur:

Votre numéro de donateur figure sur l’ensemble des courriers qui vous sont adressés, à droite , au-dessus de vos noms et adresse.

Nationaal nummer:

U vindt het op de achterkant van uw identiteitskaart. Het bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers overeenkomen met uw omgekeerde geboortedatum.

Donateursnummer:

Uw donateursnummer staat op al onze briefwisseling, rechts bovenaan uw naam en adres.

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!