Faites un don

Les boucles ardennaises: een sportief evenement ten bate van het Alzheimeronderzoek

Soutenez-nous

En soutenant la Fondation Recherche Alzheimer, vous contribuez au financement de la recherche scientifique belge pour prévenir, traiter et guérir la maladie d'Alzheimer et les maladies apparentées.

Op zaterdag 1 juni belichten les boucles ardennaises (de Ardennen Lussen) het hart van de Ardennen als toneel voor een sportief evenement, of u nu kiest voor een parcours (10, 21 of 42 km) of een wandeling (10 km). Dit alles wordt georganiseerd ten bate van het Alzheimeronderzoek.

De voorgestelde routes, die door het bos slingeren en langs boerderijen leiden, zijn zorgvuldig ontworpen om de prachtige Ardense landschappen en de vallei van de Ourthe te verkennen.

Dit jaar slaat het evenement de handen ineen met onze Stichting om fondsen te werven voor onderzoek en de aandacht te vestigen op de ziekte van Alzheimer, die nu de voornaamste doodsoorzaak in België is. Joost Martens, directeur van de Stichting, benadrukt het belang van bewustwording rond dementie: “Ondanks de alarmerende prevalentie lijkt er nog steeds een taboe te rusten op deze ziekte.”

De initiatiefnemer van de Ardennen Lussen, Laurent, wordt geprezen voor zijn bijdrage aan het aanpakken van dit gezondheidsprobleem. Bij inschrijving is er een t-shirt te koop waarvan de opbrengst naar Alzheimeronderzoek gaat. Daarnaast is er een platform opgezet waar deelnemers hun actiepagina kunnen creëren en vrienden en familie kunnen vragen hun uitdaging te sponsoren ten bate van Alzheimeronderzoek.

De Ardennen Lussen dagen niet alleen uit op sportief gebied maar roepen ook op tot solidariteit! Voor meer informatie en inschrijving, bezoek de Ardense Lussen-website.

L'impact de votre soutien

Découvrez les projets soutenus grâce à vous.

Recherche

Recherche

Actu à l'honneurRecherche

Recherche

Les solutions approchent grâce à vous !

Grâce à votre soutien, nous pouvons allouer cette année la somme remarquable de 4.400.000 à la recherche sur les maladies de type Alzheimer. Au total, ce sont 21 projets de recherche qui sont financés grâce à vos dons.

Nous vous en remercions sincèrement.