De ziekte van Alzheimer is een progressieve neurodegeneratieve aandoening die de cognitieve functies en het geheugen aantast. Inzicht in de symptomen van deze ziekte is essentieel om een vroege diagnose en de juiste behandeling te kunnen stellen. De symptomen van de ziekte van Alzheimer ontwikkelen zich in de loop van de tijd en doorlopen verschillende fasen.
De eerste symptomen van de ziekte van Alzheimer zijn subtiel en gemakkelijk over het hoofd te zien. Ze omvatten meestal problemen met het kortetermijngeheugen, stemmingswisselingen en desoriëntatie in tijd en ruimte. Daarnaast kunnen personen het moeilijk vinden om vertrouwde taken te plannen of uit te voeren.
Naarmate de ziekte vordert, worden de symptomen meer zichtbaar. Personen kunnen belangrijke gebeurtenissen in hun leven vergeten, hebben moeite met het vinden van woorden in gesprekken, ervaren problemen met beoordelingsvermogen en het nemen van beslissingen, en vertonen veranderingen in stemming en gedrag. Ze kunnen ook moeite hebben met het uitvoeren van alledaagse taken, zoals zichzelf aankleden of eten.
In de gevorderde fase van de ziekte van Alzheimer worden de symptomen ernstiger. Personen met de ziekte herkennen hun dierbaren mogelijk niet meer, hebben communicatieproblemen en ervaren een totaal verlies van autonomie. Slaapstoornissen, onrust, dwalen en verlies van controle over lichaamsfuncties kunnen ook voorkomen.
De ziekte van Alzheimer is een complexe ziekte die niet alleen het geheugen aantast, maar ook veel andere cognitieve functies. Begrijpen hoe de symptomen in de loop van de tijd evolueren, is cruciaal voor een doeltreffende behandeling en om patiënten en hun familie de juiste ondersteuning te bieden.
Wilt u meer weten over de ziekte van Alzheimer en de verwante aandoeningen ? Vul onderstaand formulier in om de gratis informatiebrochure te bestellen.
Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.
Vous le trouverez à l’arrière de votre carte d’identité. Il se compose de 11 chiffres dont les six premiers correspondent à votre date de naissance.
Votre numéro de donateur figure sur l’ensemble des courriers qui vous sont adressés, à droite , au-dessus de vos noms et adresse.
U vindt het op de achterkant van uw identiteitskaart. Het bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers overeenkomen met uw omgekeerde geboortedatum.
Uw donateursnummer staat op al onze briefwisseling, rechts bovenaan uw naam en adres.
Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.
Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!