Doe een gift

Een betere toekomst voor dementiezorg in België? De experts komen samen.

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Een betere toekomst voor dementiezorg in België? De experts komen samen.

Vandaag, 13 maart, evalueren experts de projecten die naar aanleiding van de eerste oproep voor psychosociaal onderzoek naar Dementie werden ingestuurd. Dat markeert een cruciale fase in de toekomst van de dementiezorg in België.

“Nu België in de toekomst met een dreigende crisis in de zorg en dus ook voor mensen met dementie geconfronteerd zal worden, is de druk om praktische oplossingen te vinden voor de urgente uitdagingen van deze ziekte steeds groter geworden,” zegt Joost Martens, directeur van de Stichting Stop Alzheimer.

De oproep voor projecten voor psychosociaal onderzoek naar dementie, die op 29 februari werd afgesloten, kende een opmerkelijk succes. Maar liefst 33 voorstellen werden ingediend, ver boven de verwachtingen. Een commissie van deskundigen komt vandaag 13 maart samen om de projecten met het oog op mogelijke financiering te beoordelen.

Professor Jan Steyaert van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en lid van de Psychosociale Raad benadrukt het belang van deze onderzoeken: “Het is van groot belang dat deze onderzoeken praktijkkennis opleveren, zodat we nu al de zorg voor mensen met dementie kunnen verbeteren.”

De namen van de geselecteerde onderzoekers zullen in april bekend worden gemaakt, terwijl de oproep voor basis- en klinische onderzoeksprojecten openblijft tot 26 april. Meer informatie over deze oproep kan u hier terugvinden.

Deze projectoproep is in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Alzheimer Belgique en Baluchon Alzheimer.

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!