Doe een gift

Preventie

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Hoe kunt u de symptomen uitstellen?

Hoewel het ontstaan van de ziekte van Alzheimer niet kan worden voorkomen, is het wel mogelijk om het begin van de symptomen uit te stellen. Om de eigen hersengezondheid te beïnvloeden, is het belangrijk om goede leefgewoonten aan te nemen en onze hersenen actief te houden.

Een reeks goede gewoonten om vandaag aan te nemen

Er zijn een aantal goede gewoonten die bijdragen aan een goede bloedsomloop in de hersenen en die helpen om het optreden van symptomen uit te stellen. Deze goede gewoonten spelen ook een belangrijke rol bij het voorkomen van veel andere ziekten. Ze bestaan uit regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en een goede slaapkwaliteit.

Cognitieve weerstand handhaven

Cognitieve weerstand is het vermogen van de hersenen om om te gaan met de schade die wordt veroorzaakt door Alzheimer of een verwante ziekte. Het speelt een sleutelrol bij het voorkomen van de ziekte van Alzheimer. Om het te behouden is er maar één wachtwoord: blijf nieuwsgierig en actief.

Dit kan door sociale contacten te onderhouden, een nieuwe taal te leren, hersenspelletjes te spelen (Sudoku, kruiswoordraadsels,…).

Wilt u meer weten over de ziekte van Alzheimer en de verwante aandoeningen ? Vul onderstaand formulier in om de gratis informatiebrochure te bestellen.

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!