Doe een gift

Sportagenda 2024

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Sportagenda 2024

Elk jaar organiseren wij een aantal sportieve evenementen voor iedereen. Deze evenementen spelen een rol in het voorkomen van dementie, maar leveren ook weer geld op om wetenschappelijk onderzoek te financieren.

Doe mee!

BRUGGE l 20 mei: Brugse Mettentocht: Wandeltocht in de rustige omgeving van het historische, landelijke Brugge en de polders. Een heerlijke tocht vol verrassingen en een optimale wandelkwaliteit. Meer informatie komt nog.

BRUSSEL l 26 mei: Doe mee met de 20 kilometer van Brussel, alleen of met een ploeg en breng geld bijeen voor het onderzoek naar Alzheimer.

LA ROCHE EN ARDENNE l 1 juni: Trail (10, 21 of 42 km) of wandeling (10 km) over kleine
wegen en paden door het prachtige landschap. Doe mee met deze eerst editie en laat u sponsoren. Info en inschrijving via NL – Les Boucles Ardennaises

SERSKAMP l 22 juni: De Lucien Van Impe Classic. 30, 60, 90 of 145 op de racefiets of elektrische fiets in het spoor van de laatste Belgische winnaar van de Tour de France. Er werd dankzij dit evenement al € 21.000 opgehaald. Meer informatie komt nog.

LA ROCHE EN ARDENNE l 24 augustus: Voor het tweede jaar op rij zijn we partner van de oudste
Belgische cyclosportief Claude Criquielion. Rij door de prachtige Belgische Ardennen en steun zo Belgische wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer. Vorig jaar brachten de deelnemers bijna € 10.000 bij elkaar. Info en inschrijving via Vélomédiane Claudy Criquiélion

Bedankt aan onze fundraisers

We bedanken u regelmatig voor uw steun. Maar vandaag willen wij ook onze dankbaarheid betuigen aan de 110 mensen die zich in 2023 bij een sportieve prestatie lieten sponsoren door familie en vrienden via een actiepagina.

Hun bevlogenheid leidde niet alleen tot een gezondere levensstijl, maar heeft ook nog veel opgeleverd voor het wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Samen hebben ze bijna € 50.000 bijeen gebracht.

En wellicht is dat ook voor uw een goed voornemen voor 2024: Blijf actief en verminder het risico op dementie door aan een of meer van onze evenementen deel te nemen. Zo vestigt u mede de aandacht op het gezondheidsrisico van dementie en kunt u ook geld bijeen brengen voor wetenschappelijk Alzheimeronderzoek door een actiepagina aan te maken.

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Campagne

Getuigenissen

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!