Doe een gift

Laten we samen Alzheimer stoppen:
steun onderzoek

Stop Alzheimer, de enige Stichting voor Alzheimeronderzoek in België.

Over Stop Alzheimer

In België zal 1 op de 5 mensen een vorm van dementie ontwikkelen. In 70% van de gevallen is dit Alzheimer, een ziekte die nog steeds ongeneeslijk is.

Stop Alzheimer, de Stichting voor Alzheimeronderzoek, ondersteunt sinds 1995 het noodzakelijke Alzheimeronderzoek aan Belgische universiteiten met uw financiële hulp. Samen stoppen wij Alzheimer voorgoed!

Jaren actief
0
Aantal projecten
0
Ingezameld
0

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec consequat eget turpis eu accumsan. Maecenas id sem a purus convallis volutpat.

Recent nieuws en updates

Ontdek het laatste nieuws en actualiteit met betrekking tot Alzheimeronderzoek, medische vooruitgang en belangrijke evenementen.

Actie in de kijker
Getuigenissen
Diverse
Evenementen
Onderzoek
Diverse
Onderzoek
Campagne

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec consequat eget turpis eu accumsan. Maecenas id sem a purus convallis volutpat.

De impact van uw steun

U steun heeft een echte impact op Alzheimeronderzoek. Ontdek waarom elke bijdrage telt.

“Het moment dat je moeder overlijdt aan de gevolgen van deze intense ziekte en dat we merken dat we ons opgelucht voelen voor haar, tekent de noodzaak voor meer onderzoek naar Alzheimer.”

Ries en Oscar Lenderink
Fundraisers voor Stop Alzheimer

“Belgische wetenschappers ontdekken hoe hersencellen afsterven bij alzheimer: “Een dubbele doorbraak”.”

VRT nws
September 2023

Doel van Stop Alzheimer

De Stichting Alzheimer Onderzoek, opgericht in 1995, is de enige Belgische stichting van openbaar nut die fundamenteel, klinisch en psychosociaal Alzheimeronderzoek financiert om de ziekte te voorkomen, behandelen en genezen, evenals om de kwaliteit van leven van de huidige patiënten te verbeteren

“Alzheimeronderzoek verdient veel meer aandacht. We worden allemaal ouder en grijzer. Het is dus belangrijk dat er veel geld wordt ingezameld voor het onderzoek naar alzheimer. Er zijn onlangs twee geneesmiddelen ontdekt die de ziekte lijken te vertragen bij mensen met een milde vorm, maar er is nog veel onderzoek nodig en dus ook veel geld.”

Hugo Sigal
Peter van Stop Alzheimer

“Er is momenteel een echte revolutie aan de gang in het alzheimeronderzoek”

Prof. Dr. Bart De Strooper
VIB/KU Leuven

Hoe Stop Alzheimer werkt

Om ervoor te zorgen dat de donaties aan onze Stichting optimaal worden benut, hebben we een wetenschappelijke adviesraad bestaande uit 9 Belgische professoren. Elk jaar roept de stichting alle Belgische universiteiten op om nieuwe onderzoeksprojecten in te dienen. De ingediende projecten worden vervolgens onderworpen aan een strikte, onafhankelijke en objectieve selectie zodat alleen de meest innovatieve en relevante projecten worden gefinancierd.

Zet een actie op in 1, 2, 3

1

Maak uw actiepagina aan

Alleen of in een team, sluit u aan bij een bestaande campagne of creëer uw eigen actie om een maximum aan donaties te verzamelen.

2

Betrek uw familie en vrienden erbij

Praat met uw familie en vrienden over uw inzamelingsactie, leg uit waarom u zich inzet en vraag hen een donatie te doen om het onderzoek naar Alzheimer te steunen.

3

Laten we samen Alzheimer stoppen

Dankzij uw initiatief en uw donateurs steunt u wetenschappelijk onderzoek dat gericht is op het vinden van een behandeling, zodat u uw dierbaren nooit zult vergeten.

Numéro d’identification du registre national:

Vous le trouverez à l’arrière de votre carte d’identité. Il se compose de 11 chiffres dont les six premiers correspondent à votre date de naissance.

Numéro de donateur:

Votre numéro de donateur figure sur l’ensemble des courriers qui vous sont adressés, à droite , au-dessus de vos noms et adresse.

Nationaal nummer:

U vindt het op de achterkant van uw identiteitskaart. Het bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers overeenkomen met uw omgekeerde geboortedatum.

Donateursnummer:

Uw donateursnummer staat op al onze briefwisseling, rechts bovenaan uw naam en adres.

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!