Doe een gift

Stadhuis Antwerpen viert uitreiking van beurzen voor AlzheimerOnderzoek

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Stadhuis Antwerpen viert uitreiking van beurzen voor Alzheimeronderzoek

Op 3 april vond een bijzonder evenement plaats in het historische Stadhuis van Antwerpen: de uitreiking van de beurzen voor wetenschappelijke projecten die dit jaar worden gesteund door Stichting Alzheimer Onderzoek. Onder de prominente gasten bevonden zich burgemeester Bart De Wever en de peter van de stichting, Hugo Sigal. Professor Wim Annaert, voorzitter van de Wetenschappelijk Adviesraad van Stichting Alzheimer Onderzoek, gaf een update over de stand van zaken van het onderzoek naar dementie. Als kers op de taart verzorgde zangeres Luka een optreden, wat het evenement extra feestelijk maakte.

Dankzij een succesvol jaar met talloze nieuwe donateurs kan Stichting Alzheimer Onderzoek maar liefst 4,4 miljoen euro toekennen aan 21 belangrijke onderzoeksprojecten die internationaal hoog gewaardeerd worden door dementie-experts.

Het Vlaamse onderzoek naar dementie staat op wereldniveau en heeft een aanzienlijke impact op de biofarmaceutische industrie, die meer dan 10% van de Vlaamse export vertegenwoordigt. De beurzen die worden uitgereikt door Stichting Alzheimer Onderzoek dragen bij aan de ontwikkeling van noodzakelijke medicatie, stimuleren academisch onderzoek en bevorderen de economische groei.

De aanwezigheid van Hugo Sigal, de peter van de stichting, voegde een extra dimensie toe aan het evenement. Zijn betrokkenheid bij de strijd tegen Alzheimer en zijn steun voor innovatief onderzoek werden zeer gewaardeerd en benadrukten de nauwe samenwerking tussen de samenleving en de wetenschappelijke gemeenschap in deze belangrijke kwestie.

Na het succesvolle evenement in het Stadhuis van Antwerpen kijken we uit naar de verdere vooruitgang in het Alzheimeronderzoek en blijven we ons inzetten voor een wereld zonder deze verwoestende ziekte.

Media-aandacht voor ‘Stadhuis Antwerpen viert uitreiking van beurzen voor Alzheimeronderzoek’:


Het Nieuwsblad
VRT
Gazet van Antwerpen
Het Laatste Nieuws

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!