Doe een gift

Eric Moens uit Machelen zamelt met waanzinnig fietstocht geld voor het goede doel in: “ik heb met eigen ogen gezien wat dementie doet met patiënten en hun familie”

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Een inwoner van Machelen is aan een waanzinnig project begonnen om van Bordeaux naar Parijs te fietsen voor het goede doel: “Omdat ik met eigen ogen zie wat dementie doet met patiënten en hun familie”.
Eric Moens uit Machelen is op 2 juni op de fiets vertrokken om hulde te brengen aan Herman Vanspringel en geld in te zamelen voor onderzoek naar Alzheimer.
In een steeds verder uitgezuiverde sportwereld, waar geld de overhand heeft gekregen, is het soms moeilijk een greintje menselijkheid te vinden. Gelukkig zijn er op regionaal niveau mensen die sportprestaties blijven leveren voor een nobel doel. Dat is het geval met Eric Moens uit Machelen, die met zijn driedaagse fietstocht van Bordeaux naar Parijs (en vervolgens Brussel) in totaal bijna 1000 km heeft gefietst en meer dan € 4500 heeft opgehaald voor Alzheimeronderzoek.
Via deze sportieve uitdaging wou Eric eveneens een eerbetoon brengen aan Herman Vanspringel (1943-2022). Vanspringel -ook bekend als Monsieur Bordeaux-Paris- haalde maar liefst 7 overwinningen in deze monsterrit naast overwinningen in 136 andere wegwedstrijden. Hij was ook nationaal kampioen op de weg en had een groot succes in de Ronde van Frankrijk van 1973.Vorig jaar stierf de ereburger van Grobbendonk op 79-jarige leeftijd aan een slepende ziekte.

Joost Martens, directeur van Stop Alzheimer: “Dit succesvol initiatief is zeer bemoedigend. Steeds meer mensen beseffen dat wetenschappelijk onderzoek de enige manier is om een remedie te vinden tegen deze verwoestende ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft en in België inmiddels de belangrijkste doodsoorzaak is. Wij zien dat er vaker zowel kleine als grotere acties opgezet worden ten bate van het Alzheimeronderzoek en zo de ziekte meer bespreekbaar te maken, dergelijke initiatieven kunnen wij uiteraard alleen maar toejuichen”.

Lees er meer over op VRT Nieuws

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Numéro d’identification du registre national:

Vous le trouverez à l’arrière de votre carte d’identité. Il se compose de 11 chiffres dont les six premiers correspondent à votre date de naissance.

Numéro de donateur:

Votre numéro de donateur figure sur l’ensemble des courriers qui vous sont adressés, à droite , au-dessus de vos noms et adresse.

Nationaal nummer:

U vindt het op de achterkant van uw identiteitskaart. Het bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers overeenkomen met uw omgekeerde geboortedatum.

Donateursnummer:

Uw donateursnummer staat op al onze briefwisseling, rechts bovenaan uw naam en adres.

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!