Doe een gift

Boek: Nevelen van Roland Bergeys – illustraties van Jean-Claude Delepière

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Hoe maak je van genadeloze observaties een verhaal vol genade? Dat laat Roland Bergeys zien in ‘Nevelen’, waarin hij liefdevol verslaat hoe dementie twee ouders doet wegdrijven van hun kinderen en de werkelijkheid. De ongelijke strijd tussen emoties – genoegdoening – boosheid – humor – machteloosheid – doorspekt met vooral veel liefde mondde uit in een waas, een nevel. De taal en gedichten zijn rijk, de illustraties van Jean-Claude Delepière treffend. Alzheimer, dementie … Roland noemt de dingen bij hun naam en legt het taboe naast zich neer. ‘Nevelen’ is een warm hart onder de riem, biedt troost, een zuchtend begrip, af en toe een glimlach en is, vooral, ontluisterend eerlijk. Net als de schrijver en zijn vrouw die dit doorleefden, blijft ook de lezer achter met lege handen en een vol hart.

Prijs: € 25
Bestellen via info@stopalzheimer.be

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Campagne

Getuigenissen

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!