Doe een gift

Astrid versus Alzheimer’ levert 6.540 euro op: “Elke stap die ze heeft gezet, bracht de oplossing een stapje dichterbij”

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Iets meer dan tien jaar geleden werd bij Nicole Corbanie (82), de grootmoeder van studente Astrid Hoornaert (23), de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Sindsdien zag haar familie haar langzaam aftakelen. Om haar steentje bij te dragen aan de strijd tegen Alzheimer besloot Astrid in september om in één maand maar liefst 720 kilometer te rennen, fietsen en wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek.

Dankzij haar initiatief heeft Astrid € 6.540 opgehaald voor de strijd tegen de ziekte van Alzheimer als eerbetoon aan haar oma. “Ik had nooit gedacht dat ik zoveel reacties zou krijgen”, zegt ze. “Met de eerste 1.000 euro was ik al onder de indruk en dat is met elke volgende tranche van 1.000 euro herhaald.”

Wenst u eveneens een initiatief op te zetten ter ondersteuning van Alzheimeronderzoek? Breng een bezoek aan ons platform en laat u inspireren.

Media-aandacht voor ‘Astrid versus Alzheimer’
Artikel in Het Laatste Nieuws
Artikel in Krant Van West Vlaanderen

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!