Doe een gift

Vélomédiane 2024: Fietsen voor Alzheimeronderzoek

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Op 24 augustus wordt de prachtige streek van de valleien van de Ourthe en de Aisne opnieuw het decor voor de 35e editie van de Vélomédiane Claudy Criquiélion. Na het succes van vorig jaar, waarbij bijna 10.000 euro werd opgehaald, staat deze oudste wielerwedstrijd van België opnieuw in het teken van solidariteit. De Vélomédiane hernieuwt haar samenwerking met onze Stichting, waarbij fondsen worden ingezameld ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer.

Dit niet te missen evenement voor wielerliefhebbers uit België en de omliggende landen viert dit jaar zijn 35e editie en blijft niet alleen een sportieve uitdaging maar ook een belangrijk initiatief voor het goede doel.

Daarnaast draagt het evenement bij aan Alzheimeronderzoek door de verkoop van een speciale wielertrui, geïnspireerd op de iconische outfit van Claudy Criquiélion. De opbrengsten van deze trui gaan rechtstreeks naar Alzheimeronderzoek. Deelnemers worden aangemoedigd om ook persoonlijk bij te dragen en fondsen te werven. Bij inschrijving kunnen zij een actiepagina aanmaken en vrienden en familie vragen hun uitdaging te sponsoren, alles ten bate van Alzheimeronderzoek.

Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek de officiële website: Vélomédiane Claudy Criquiélion.

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Campagne

Getuigenissen

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!