Doe een gift

Jonge onderzoekster van UCLouvain ontvangt 110.000 euro van Stichting Alzheimer Onderzoek

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Jonge onderzoekster van UCLouvain ontvangt 110.000 euro van Stichting Alzheimer Onderzoek

Om de ziekte van Alzheimer het hoofd te bieden start de jonge wetenschapster Nuria Ruiz Reig een nieuw onderzoek. De wetenschappelijk adviesraad van de Stichting Alzheimer Onderzoek was zo onder de indruk van haar projectvoorstel dat zij een beurs van 110.000 euro ter beschikking hebben gesteld.

In België ontwikkelt een op de vijf mensen en maar liefst een op de drie vrouwen dementie. De ziekte van Alzheimer is met 70% de meest voorkomende vorm. Om een behandeling te vinden is het absoluut cruciaal om de mechanismen te begrijpen die deze ziekte veroorzaken. En Nuria Ruiz Reig heeft een nieuwe piste ontwikkeld om wellicht de geheimen van Alzheimer te ontsluieren.  

Een Belgische onderzoekster met een veelbelovend onderzoek.

We weten dat bij Alzheimer de schade in de hersenen veroorzaakt wordt door een opeenhoping van bèta-amyloïde en neurofibrillaire kluwens, maar het ontstaan is grotendeels onbekend. De afgelopen jaren heeft Nuria Ruiz-Reig zich geconcentreerd op de studie van KIF2A in neuronale ontwikkeling en functie. KIF2A is vereist voor neuronale overleving in volwassen stadia, wat suggereert dat ontregeling van KIF2A betrokken zou kunnen zijn bij neurodegeneratieve ziekten.

Nuria Ruiz Reig: “Ik ben zeer blij met de erkenning van de wetenschappelijk raad voor mijn onderzoek en kan nu dankzij de beurs van € 110.000 van de Stichting Alzheimer Onderzoek 2 jaar gedegen onderzoek doen.”

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Numéro d’identification du registre national:

Vous le trouverez à l’arrière de votre carte d’identité. Il se compose de 11 chiffres dont les six premiers correspondent à votre date de naissance.

Numéro de donateur:

Votre numéro de donateur figure sur l’ensemble des courriers qui vous sont adressés, à droite , au-dessus de vos noms et adresse.

Nationaal nummer:

U vindt het op de achterkant van uw identiteitskaart. Het bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers overeenkomen met uw omgekeerde geboortedatum.

Donateursnummer:

Uw donateursnummer staat op al onze briefwisseling, rechts bovenaan uw naam en adres.

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!