Doe een gift

Hugo, de Peter van Stichting Alzheimer Onderzoek trapt de cupcake-actie af

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

12 september om 10 uur in WZC Hestia te Wemmel – Samen met de bewoners versierde hij cupcakes en natuurlijk was er ook muziek.
Joost Martens, directeur van stopalzheimer.be: “Ongeveer 70% van de bewoners van WZC hebben een vorm van dementie en zo worden ook zij actief betrokken bij deze actie. En zodra onze peter Hugo act de présence geeft, is het direct feest, omdat iedereen hem kent. Het is dus een prachtige start van onze jaarlijkse cupcake-actie.”
Phaedra Mourisse van WZC Hestia: “Hugo en Nicole zijn altijd zeer betrokken geweest bij ons woonzorgcentrum, dus we zijn erg blij dat Hugo onze cupcakeverkoop start. Net als in heel België zullen we van september tot december cupcakes verkopen waarmee we onderzoek en opleiding kunnen steunen.”
Dit jaar werkt Stopalzheimer voor het eerst samen met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, de drijvende kracht achter dementievriendelijke gemeenten. Sigrid De Geyter van het expertisecentrum Memo – Vlaams-Brabant : “De cupcake-actie kadert perfect in onze missie en visie. De ondersteuning en zorg voor mensen met dementie vraagt veel van een zorgverlener. Door het verhogen van hun deskundigheid via opleiding en coaching krijgt de persoon met dementie waar hij recht op heeft : een warme, integrale, persoonlijke benadering van zijn mens-zijn.

Dementie is een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker lichamelijk en geestelijk achteruitgaat en op den duur volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. De ziekte van Alzheimer is veruit de belangrijkste en meest bekende oorzaak. Ongeveer 1 op de 7 mannen en maar liefst 1 op de 3 vrouwen krijgt een vorm van dementie. Op dit moment telt Vlaanderen en Brussel 141.000 personen met dementie. En als er niets gebeurt, zal het aantal A mensen met Alzheimer in 2046 in België bijna verdubbelen, want er zijn tot op heden geen geneesmiddelen.
De oplossing is wetenschappelijk onderzoek. Stichting Alzheimer Onderzoek steunt daarom Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. De Expertisecentra Dementie vergroten het bewustzijn rond dementie in de samenleving en creëren een realistische beeldvorming. Zij verbinden en versterken personen actief in de zorgsector en realiseren hun missie in samenwerking en co-creatie met partners.

De pers praat er ook over:

Hugo start cupcake-actie voor alzheimeronderzoek en opleiding
Hugo trapt als peter van Stichting Alzheimer Onderzoek cupcake-actie op gang in Wemmel
Hugo Sigal trapt cupcake-actie af van Stichting Alzheimer Onderzoek: “Met Hugo erbij, is het direct feest”

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!