Doe een gift

Luka, ex-zangeres van Hooverphonic, lanceert single voor Stichting Alzheimer Onderzoek: “Als ode aan mijn bomma”

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Naar aanleiding van Wereld Alzheimer Dag dropt ex-Hooverphonic-zangeres en ‘The Voice’-winnares Luka (22) haar gloednieuwe single ‘Need You In The Light’. Ook maakte de zangeres leuk nieuws bekend: ze wordt de nieuwe meter/ambassadrice van de Stichting Alzheimer Onderzoek en vergezelt zo peter Hugo Sigal.

Het nieuwe nummer van Luka is een ode aan haar grootmoeder, die overleed aan de gevolgen van Alzheimer. ‘Need You In The Light’ is een pakkende ballade die recht uit haar hart komt. In de tekst beschrijft Luka op een ontroerende wijze hoe het is om iemand te verliezen aan deze ziekte – iemand van wie je houdt, die langzaam vergeet wie je bent en zich de hechte band niet meer kan herinneren. De ballade wordt vergezeld van een elegante videoclip in zwart-wit, waarin Luka als zangeres centraal staat, maar aan het einde van de clip toont Luka mooie en hartverwarmende beelden van haar oma.

De pers praat er ook over:

Lees er meer over in Het Laatste Nieuws
Ontdek de interview op RobTV
Lees er meer over in Het Nieuwsblad

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Onderzoek

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!