Doe een gift

De wetenschappelijke adviesraad bijeen om de beurzen van 2023 toe te kennen

Steun ons

Door de Stichting Alzheimer Onderzoek te steunen, draagt u bij tot de financiering van Belgisch wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie te voorkomen, te behandelen en te genezen.

De wetenschappelijke adviesraad bijeen om de beurzen van 2023 toe te kennen

Op 22 november kwam de Wetenschappelijke Adviesraad bijeen om zich te buigen over alle onderzoeksprojecten die in 2023 werden ingediend door onderzoekers van Belgische universiteiten.

De 9 professoren van de raad, waarvan 5 verbonden aan Vlaamse universiteiten en 4 aan Franstalige, hebben niet minder dan 54 projecten bekeken, waaronder 17 pilotprojecten die door jonge wetenschappers werden ingediend. De raad beoordeelt de projecten op wetenschappelijk
kwaliteit en kijkt ook of het project het leven van patiënten en hun familie op de lange of korte
termijn kan verbeteren.

De uitkomst van de gekozen projecten moet meer inzicht geven in de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie, de diagnostiek verbeteren en leiden tot succesvolle behandelingsmethoden.

De Wetenschappelijke Adviesraad bijeen. Van links naar rechts: Voorzitter Wim Annaert (KU Leuven), Lucia Chavez Gutierrez (KU Leuven), Laurence Ris (Umons), Eric Salmon (Uliège), Jean-Noël Octave (UC Louvain), Ilse Dewachter (Uhasselt), Jean-Pierre Brion (Université Libre de Bruxelles), Koen Poesen (KU Leuven), Rosa Rademakers (Uantwerpen)

De impact van uw steun

Ontdek de projecten die dankzij u worden ondersteund.

Onderzoek

Onderzoek

Campagne

Getuigenissen

Steeds dichter bij de oplossingen dankzij uw steun!

Mede dankzij uw steun hebben wij het wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie met een recordbedrag van € 4.400.000,00 kunnen financieren. Dit jaar kunnen we maar liefst 21 innovatieve projecten ondersteunen.

Daarom willen we graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken!