Faites un don

Vélomédiane 2024: Fietsen voor Alzheimeronderzoek

Soutenez-nous

En soutenant la Fondation Recherche Alzheimer, vous contribuez au financement de la recherche scientifique belge pour prévenir, traiter et guérir la maladie d'Alzheimer et les maladies apparentées.

Op 24 augustus wordt de prachtige streek van de valleien van de Ourthe en de Aisne opnieuw het decor voor de 35e editie van de Vélomédiane Claudy Criquiélion. Na het succes van vorig jaar, waarbij bijna 10.000 euro werd opgehaald, staat deze oudste wielerwedstrijd van België opnieuw in het teken van solidariteit. De Vélomédiane hernieuwt haar samenwerking met onze Stichting, waarbij fondsen worden ingezameld ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer.

Dit niet te missen evenement voor wielerliefhebbers uit België en de omliggende landen viert dit jaar zijn 35e editie en blijft niet alleen een sportieve uitdaging maar ook een belangrijk initiatief voor het goede doel.

Daarnaast draagt het evenement bij aan Alzheimeronderzoek door de verkoop van een speciale wielertrui, geïnspireerd op de iconische outfit van Claudy Criquiélion. De opbrengsten van deze trui gaan rechtstreeks naar Alzheimeronderzoek. Deelnemers worden aangemoedigd om ook persoonlijk bij te dragen en fondsen te werven. Bij inschrijving kunnen zij een actiepagina aanmaken en vrienden en familie vragen hun uitdaging te sponsoren, alles ten bate van Alzheimeronderzoek.

Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek de officiële website: Vélomédiane Claudy Criquiélion.

L'impact de votre soutien

Découvrez les projets soutenus grâce à vous.

Recherche

Recherche

Actu à l'honneurRecherche

Recherche

Les solutions approchent grâce à vous !

Grâce à votre soutien, nous pouvons allouer cette année la somme remarquable de 4.400.000 à la recherche sur les maladies de type Alzheimer. Au total, ce sont 21 projets de recherche qui sont financés grâce à vos dons.

Nous vous en remercions sincèrement.