Faites un don

Eric Moens uit Machelen zamelt met waanzinnig fietstocht geld voor het goede doel in: “ik heb met eigen ogen gezien wat dementie doet met patiënten en hun familie”

Soutenez-nous

En soutenant la Fondation Recherche Alzheimer, vous contribuez au financement de la recherche scientifique belge pour prévenir, traiter et guérir la maladie d'Alzheimer et les maladies apparentées.

Een inwoner van Machelen is aan een waanzinnig project begonnen om van Bordeaux naar Parijs te fietsen voor het goede doel: “Omdat ik met eigen ogen zie wat dementie doet met patiënten en hun familie”.
Eric Moens uit Machelen is op 2 juni op de fiets vertrokken om hulde te brengen aan Herman Vanspringel en geld in te zamelen voor onderzoek naar Alzheimer.
In een steeds verder uitgezuiverde sportwereld, waar geld de overhand heeft gekregen, is het soms moeilijk een greintje menselijkheid te vinden. Gelukkig zijn er op regionaal niveau mensen die sportprestaties blijven leveren voor een nobel doel. Dat is het geval met Eric Moens uit Machelen, die met zijn driedaagse fietstocht van Bordeaux naar Parijs (en vervolgens Brussel) in totaal bijna 1000 km heeft gefietst en meer dan € 4500 heeft opgehaald voor Alzheimeronderzoek.
Via deze sportieve uitdaging wou Eric eveneens een eerbetoon brengen aan Herman Vanspringel (1943-2022). Vanspringel -ook bekend als Monsieur Bordeaux-Paris- haalde maar liefst 7 overwinningen in deze monsterrit naast overwinningen in 136 andere wegwedstrijden. Hij was ook nationaal kampioen op de weg en had een groot succes in de Ronde van Frankrijk van 1973.Vorig jaar stierf de ereburger van Grobbendonk op 79-jarige leeftijd aan een slepende ziekte.

Joost Martens, directeur van Stop Alzheimer: “Dit succesvol initiatief is zeer bemoedigend. Steeds meer mensen beseffen dat wetenschappelijk onderzoek de enige manier is om een remedie te vinden tegen deze verwoestende ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft en in België inmiddels de belangrijkste doodsoorzaak is. Wij zien dat er vaker zowel kleine als grotere acties opgezet worden ten bate van het Alzheimeronderzoek en zo de ziekte meer bespreekbaar te maken, dergelijke initiatieven kunnen wij uiteraard alleen maar toejuichen”.

Lees er meer over op VRT Nieuws

L'impact de votre soutien

Découvrez les projets soutenus grâce à vous.

Recherche

Recherche

Actu à l'honneurRecherche

Recherche

Les solutions approchent grâce à vous !

Grâce à votre soutien, nous pouvons allouer cette année la somme remarquable de 4.400.000 à la recherche sur les maladies de type Alzheimer. Au total, ce sont 21 projets de recherche qui sont financés grâce à vos dons.

Nous vous en remercions sincèrement.