Faites un don

#BakeWithLove

Een grote sensibilisatiecampagne voor meer aandacht en fondsenwerving voor Alzheimeronderzoek.

Soutenez-nous

En soutenant la Fondation Recherche Alzheimer, vous contribuez au financement de la recherche scientifique belge pour prévenir, traiter et guérir la maladie d'Alzheimer et les maladies apparentées.

Een grote sensibilisatiecampagne voor meer aandacht en fondsenwerving voor Alzheimeronderzoek

Te veel ouderen lijden onder isolement en eenzaamheid. En de ziekte van Alzheimer maakt het probleem nog erger.

Op 21 september, ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag, gaat onze nationale #bakewithlove-campagne van start. De afgelopen 7 jaar hebben honderdduizenden bewoners van woonzorgcentra uit het hele land hun krachten gebundeld om de aandacht te vestigen op deze vreselijke ziekte en geld in te zamelen voor onderzoek naar deze momenteel ongeneeslijke ziekte. 

De ziekte van Alzheimer gaat iedereen aan.

In België zal één persoon op vijf, en tot één vrouw op drie, een vorm van dementie ontwikkelen. Van de verschillende vormen van de ziekte gaat het bij zeven op de tien om Alzheimer. Naarmate de bevolking ouder wordt, zal het aantal gevallen exponentieel blijven stijgen. Of het nu gaat om een familielid, een vriend, een partner of onszelf, vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met deze ziekte, die net zo zwaar is voor de patiënt als voor zijn of haar verzorgers.

Samen staan we sterker!

Doe mee aan het #BakeWithLove avontuur om dit grote gezondheidsprobleem te bestrijden! Samen kunnen we meer bekendheid geven aan deze ongeneeslijke ziekte, die inmiddels de belangrijkste doodsoorzaak in ons land is geworden. Laten we samen meer geld inzamelen voor onderzoek om patiënten te voorzien van doeltreffende behandelingen en therapieën om eindelijk een einde te maken aan de ziekte van Alzheimer.

Waarom #bakewithlove?

De nationale campagne #BakeWithLove is een manier om een band te smeden met onze ouderen, door even een moment van betrokkenheid en gezelligheid te delen in de keuken.

Net als bij andere activiteiten zorgt koken voor een ritme in ons dagelijks leven en helpt het om het structurele geheugen van patiënten in stand te houden. Het gebruik van een recept, het geven van een taak en precieze instructies aan patiënten over wat ze moeten doen, helpt de capaciteit te behouden.

Op deze manier stimuleert het #BakeWithLove initiatief interactie en vergroot het de zelfvertrouwen. Het is een initiatief dat zowel patiënten als toekomstige generaties ten goede komt, want aan het einde van de workshops worden de creaties verkocht ten voordele van Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen, genezen en behandelen van de ziekte van Alzheimer en aanverwante vormen van dementie.

Dus hoe doe je mee?

Of het nu gaat om koekjes, cake, taart of muffins, je kunt je eigen gebak maken, alleen of met anderen. Verkoop ze vervolgens aan je vrienden en familie – elke verkoop telt! Tot slot kun je de winst van je verkoop doneren op rekening BE83 0017 5620 5915 op naam van de Stichting Alzheimer Onderzoek (communicatie cupcakes 2023).

Vorig jaar werd er meer dan €36.000 opgehaald voor onderzoek naar Alzheimer. Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet.

L'impact de votre soutien

Découvrez les projets soutenus grâce à vous.

Recherche

Divers

Actu à l'honneurRecherche

Recherche

Les solutions approchent grâce à vous !

Grâce à votre soutien, nous pouvons allouer cette année la somme remarquable de 4.400.000 à la recherche sur les maladies de type Alzheimer. Au total, ce sont 21 projets de recherche qui sont financés grâce à vos dons.

Nous vous en remercions sincèrement.