Faites un don

Nieuw kinderboek ‘Waarom Greet zoveel vergeet’

Soutenez-nous

En soutenant la Fondation Recherche Alzheimer, vous contribuez au financement de la recherche scientifique belge pour prévenir, traiter et guérir la maladie d'Alzheimer et les maladies apparentées.

Waarom Greet zoveel vergeet is een lees- en verwerkingsboek voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun omgeving. In het boek vindt u naast een voorleesverhaal ook gespreksvragen, uitspraken van kinderen die van dichtbij in aanraking komen met iemand met dementie, ruimte voor creatieve verwerking en veel info en tips van Jurn Verschraegen (Expertisecentrum Dementie) en Josine van der Poel (Alzheimer Nederland).

Het was even geleden dat er nog eens een boek voor (jonge) kinderen over dementie is verschenen. Eva Van der Linden, al 17 jaar lang medewerkster bij het WZC Borsbeekhof in Borgerhout, is de auteur ervan. Hiermee is ze niet aan haar proefstuk toe. ‘Waarom Greet zoveel vergeet’ is een ‘samenleesboek’ dat kinderen uitnodigt om samen met een volwassene op een laagdrempelige manier informatie op te doen en ervaringen over dementie uit te wisselen. Het geheel bestaat uit een voorleesverhaal, reflectie-/gespreksvragen, ruimte voor creatieve verwerking, uitspraken van kinderen die van dichtbij dementie meemaken en uitleg van specialisten. Voor dat laatste onderdeel zorgde het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

Voor families die in contact komen met dementie is het belangrijk om zich goed te informeren, zegt de auteur. “Ook kinderen die ermee in aanraking komen, hebben er baat bij om te leren wat er precies aan de hand is. Zij merken immers ook op dat de persoon die ze liefhebben aparte dingen doet en anders reageert dan vroeger.”

Waarom Greet zoveel Vergeet
Eva Van der Linden

Het boek is verkrijgbaar bij uw boekhandelaar.

L'impact de votre soutien

Découvrez les projets soutenus grâce à vous.

Actu à l'honneurRecherche

Témoignage

Recherche

Recherche

Vous voulez contribuer à trouver des solutions ?

Commandez votre pin myosotis « ne m’oubliez pas » maintenant et rejoignez nous dans la lutte contre la maladie d'Alzheimer. Chaque pin commandé contribue à faire avancer la recherche.