Faites un don

Een betere toekomst voor dementiezorg in België? De experts komen samen.

Soutenez-nous

En soutenant la Fondation Recherche Alzheimer, vous contribuez au financement de la recherche scientifique belge pour prévenir, traiter et guérir la maladie d'Alzheimer et les maladies apparentées.

Een betere toekomst voor dementiezorg in België? De experts komen samen.

Vandaag, 13 maart, evalueren experts de projecten die naar aanleiding van de eerste oproep voor psychosociaal onderzoek naar Dementie werden ingestuurd. Dat markeert een cruciale fase in de toekomst van de dementiezorg in België.

“Nu België in de toekomst met een dreigende crisis in de zorg en dus ook voor mensen met dementie geconfronteerd zal worden, is de druk om praktische oplossingen te vinden voor de urgente uitdagingen van deze ziekte steeds groter geworden,” zegt Joost Martens, directeur van de Stichting Stop Alzheimer.

De oproep voor projecten voor psychosociaal onderzoek naar dementie, die op 29 februari werd afgesloten, kende een opmerkelijk succes. Maar liefst 33 voorstellen werden ingediend, ver boven de verwachtingen. Een commissie van deskundigen komt vandaag 13 maart samen om de projecten met het oog op mogelijke financiering te beoordelen.

Professor Jan Steyaert van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en lid van de Psychosociale Raad benadrukt het belang van deze onderzoeken: “Het is van groot belang dat deze onderzoeken praktijkkennis opleveren, zodat we nu al de zorg voor mensen met dementie kunnen verbeteren.”

De namen van de geselecteerde onderzoekers zullen in april bekend worden gemaakt, terwijl de oproep voor basis- en klinische onderzoeksprojecten openblijft tot 26 april. Meer informatie over deze oproep kan u hier terugvinden.

Deze projectoproep is in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Alzheimer Belgique et Baluchon Alzheimer.

L'impact de votre soutien

Découvrez les projets soutenus grâce à vous.

Actu à l'honneurRecherche

Recherche

Recherche

Actu à l'honneurRecherche

Les solutions approchent grâce à vous !

Grâce à votre soutien, nous pouvons allouer cette année la somme remarquable de 4.400.000 à la recherche sur les maladies de type Alzheimer. Au total, ce sont 21 projets de recherche qui sont financés grâce à vos dons.

Nous vous en remercions sincèrement.